Perşembe, Nisan 28, 2011

Allaha Emanet

Sayarbosna'da alışveriş yaptığınız, ziyaret ettiğiniz bir yerden ayrılırken sizi "Allah emanet" sözüyle uğurluyorlar. 4 yıl kuşatma altında kalan, ekmek, yiyecek, odun almaya giderken "sniper"lar tarafından öldürülen, bombalarla katledilen insanlar, o dönemde özellikle, Allah'tan başka kime emanet edilebilir ki ? Evet, atalarımızdan kalan emanetler korunmuş ama canları pahasına korunmuş.

Salı, Nisan 12, 2011

Saraybosna

Bir güzel şehir Saraybosna. Suyu, havası, insanı, yemekleri, kültürü kısaca herşeyi. Osmanlı'nın izlerinin korunduğu, hem de insanların canı pahasına koruduğu büyülü şehir. Savaşta çekilen acılara, 4 yıl süren kuşatmaya rağmen insanların yaşama sevinçlerini kaybetmediği sıcak şehir. Upuzun ana caddesinde 1.000 üzerinde insanın Sırp keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü için caddesinin adı "Sniper Alley" olarak değişen şehir. Birinci Dünya Savaşı'nın fitilini ateşleyen suikastın yapıldığı şehir. Ormanları, suyu harika şehir. Tarih, doğa, misafirperverlik içiçe. İstanbul'dan sadece 1 saat 45 dakika uzaklıkta olan bu güzel şehri kaçırmayın.

Çarşamba, Nisan 06, 2011

Geçinmeye gönlü olmak

Eskiler evlenilecek kişi seçerken bir çok kıstas belirtmişler ama herhalde en çarpıcı olanlardan biri de evlenecek kişinin "Geçinmeye gönlü olması". Eğer değilse o evlilikten hayır beklenmezmiş.Eeee var bi bildikleri.